Sunday, October 28, 2012

Pinecone decor ** Toboz díszek

These pinecone creations can be used as home decorations, gift followers, and you can also take them to the cemetery instead of flowers. Actually, they won't die as flowers!
(See pictures below for the how-to!)

**

Ezek a tobozból készült alkotások használhatók otthonunk díszítésére, adhatjuk ajándék mellé, vagy akár a temetőbe is kivihetjük virág helyett. Persze ezek nem hervadnak majd el, mint az élő virágok!
(Alább, a képeken az elkészítés!)

Chocolate and beetroot brownies ** Csokis céklás brownie

I love River Cottage, but I don't really like beetroot... When I watched an episode of River Cottage in which Hugh made chocolate and beetroot brownies I decided to give it a try, so here's it! (see pictures below)

I grated my beetroot so fine, so the brownies wasn't taste like a beetroot-bomb, and you know what? I liked it! :) So give it a taste if you don't like beetroot too, at least you'll get the vitamines from it this way. :)

Get the recipe here: Chocolate and beetroot brownies


**


Kedvelem a River Cottage c. műsort, de a céklát nem... Amikor az egyik részben Hugh csokis céklás brownie-t készített, elhatároztam, hogy kipróbálom, és itt van! (képek lejjebb)

Elég kicsire reszeltem a céklát, így a süti nem lett olyan ízű, mint egy cékla-bomba, és tudjátok mit? Ízlett! :) Így hát csak ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki akkor is, ha nem szeretitek a céklát, legalább így jussatok a benne lévő vitaminokhoz. :)

A recept:

25 dkg kockázott vaj
25 dkg min. 70%-os étcsoki (az enyém 60%-os volt, így is finom lett) darabokra törve
3 közepes méretű tojás
25 dkg porcukor
csipet só
15 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
25 dkg cékla puhára főzve, meghámozva, lehűtve és lereszelve

Vajazzunk ki egy tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A csokit és a vajat tegyük tűzálló tálba, s tegyük a melegedő sütőbe. Mikor olvadni kezd, keverjük meg, majd tegyük vissza, míg teljesen felolvad; ekkor vegyük ki és tegyük félre.
Keverjük össze a cukrot a tojásokkal, öntsük hozzá a vajas csokit, és keverjük szép simára.
A sót, sütőport keverjük a liszthez, szitáljuk ezt a csokis keverékbe, s fém kanállal forgassuk jól össze.
A céklát is forgassuk a keverékhez, de ne keverjük bele túlságosan, csak "felületesen".
A masszát öntsük a tepsibe, tegyük sütőbe és 20-25 percig süssük. Ha egy fogvájót beleszúrunk, s azon kevés morzsa marad, mikor kihúzzuk, kész. Ne süssük túl, a közepének puhának kell lennie.Sunday, October 21, 2012

Average pudding cake ** Hétköznapi pudingos torta


Ingredients:

5 dkgs butter
1 egg
25 dkgs sugar
25 dkgs flour
4 dkgs cocoa (skip this ingredient for a "yellow" cake dough)
1 package baking powder
2,5 dls milk

For the pudding:

1 package custard-powder
0,5 litre milk
2 tablespoons sugar1. Mix the butter, egg and sugar well.
2. Mix the flour with the baking powder, add them to the buttery mix, pour in the milk, add cocoa and mix until totally combined.
3. Pour this into a cake mould and bake in preheated oven at 150 °C. It's ready, when a picker comes out clear from it.
4. If it's ready, leave it in the cake mould to cool completely.
5. Cook the pudding as the package says and pour on top of the cake.
6. Leave the pudding cool a bit, put the fruits on top and then put your cake in the refrigeator to completely cool the puddign on it.
7. Once the whole thing is set, remove the mould and enjoy! :)**


Hozzávalók:

5 dkg vaj 
1 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 cs sütőpor
2,5 dl tej

A pudinghoz:

1 cs tejszínízű pudingpor
0,5 l tej
2 ek cukor

1. A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
2. Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze. 
3. A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Főzzük meg a pudingot a csomagoláson leírtak szerint és öntsük a tészta tetejére.
6. Hagyjuk a pudingot kicsit hűlni, tegyük rá a gyűmölcsöket, majd tegyük a tortát a hűtőbe, hogy a puding teljesen kihűljön.
7. Amikor az egész megszilárdlt, vegyük ki a formából, és kész! :)Friday, October 12, 2012

Fake basket ** Hamis kosár

My sister gave me some material from a doormat (of course not used for cleaning shoes) and I made these baskets for my Mum. I used two plastic boxes and a tin can, covered them with some cloth material, then used hot glue to put on the doormat-material. Voilá!  :)

**

A nővéremtől kaptam némi anyagot egy lábtörlőből (persze nem cipőtisztításra használt lábtörlőből) és elkészítettem ezeket a kosarakat anyukámnak. Két műanyag dobozt és egy fémdobozt használtam, befedtem őket anyaggal, aztán ragasztópisztollyal rögzítettem a lábtörlős anyagot. Voilá!
Tuesday, October 9, 2012

Sorry for being late. ** Elnézést a késésért.

I realized that I wrote my last blog post in July... That's a long time... So sorry for let you waiting sooo long for these newbies!

I made hand puppets and  dragon for my sister's kids. It was fun to make them and also fun to see the kids   playing with them (umm...okay, adults played more with them!)!

So here they are: 

**

Észrevettem, hogy az utolsó blogbejegyzést júliusban írtam...Rég volt...Szóval sajnálom, hogy ennyit várattalak titeket ezekkel az újdonságokkal!

Bábokat és sárkányt készítettem a nővérem gyerekeinek. Szórakoztató volt elkészíteni őket, és látni, ahogy a gyerekek játszanak velük (ömm...oké, a felnőttek többet játszottak velük!)!

Szóval ők azok:

Idea comes from ** Az ötlet forrása: http://familyfun.go.com/crafts/dragon-puppet-973044/