Tuesday, November 17, 2015

The giraffes. ** A zsiráfok

My sister, my boyfriend's sister..they just love giraffes. And they want giraffes. And they want me, to make them giraffes. And I make, :)

**

Az én nővérem, a párom nővére..imádják a zsiráfokat. És akarják is őket. És azt akarják, hogy én készítsem el nekik őket. És én megcsinálom. :)





Sunday, November 8, 2015

Red velvet cake (first time...)**Vörös bársony torta (első alkalommal...)

Okay, it was not perfect, it was not what I imagined, but it was still delicious. So, I'm not sad, next time it'll be better! ;)

You'll need:

300g flour
60g cocoa powder
1 teasp. baking soda
pinch of salt
120g butter
240g sugar
4 eggs
2,5dl sour cream
1,5dl milk
red food coloring
1 pack vanilla sugar

200g mascarpone
30g butter
2 tablesp. sour cream
1 pack vanilla sugar
500g icing sugar

Preparation:

Preheat oven to 180°C, butter and flour your cake baking tin.
Sift the flour into a bowl, mix it with the cocoa and baking soda.
Mix butter and sugar on medium speed (about 5 mins).
Add eggs, one at a time, mix each well.
Mix in sour cream, milk, coloring, vanilla sugar (use enough coloring to get a great red colour).
Gradually mix in the floury mixture, mix for a few minutes, then bake for 30-40 minutes.
Let it cool for ten minutes in the bking tin, then remove the tin and let it coolcompletely.
For the cream, mix together all ingredients except sugar, then gradually mix in sugar until you get a smooth mixture.
Cut your red velvet wonder into two, fill with cream, then grease all of your cake, let it sit in refrigerator then enjoy!

My cream was a little runny, but still delicious, sooo, I didn't care, maybe next time.. ;)

**

Oké, nem lett tökéletes, nem lett olyan amilyet akartam, de finom volt. Szóval nem vagyok szomorú miatta, legközelebb jobban sikerül! ;)

Amire szükség lesz:

300g liszt
60g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
120g vaj
240g cukor
4 tojás
2,5dl tejföl
1,5dl tej
piros ételfesték
1 cs vaníliáscukor

200g mascarpone
30g  vaj
2 ek tejföl
1 cs vaníliáscukor
500g porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°Cra, lisztezzük vajazzuk ki a tortaformánkat.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, keverjük bele a kakót és a szódabikarbónát.
A vajat a cukorral habverővel 5 percig habosítsuk.
Egyenként adagoljuk a tojásokat, mindet jól dolgozzuk bele.
Keverjük hozzá a tejfölt, tejet, színezéket, vaníliáscukrot (használjunk eleget a színezékből hogy szép piros színt kapjunk).
10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a formát levéve róla teljesen kihűtjük.
A krémhez a cukrot kivéve minden hozzávalót jól öszekeverünk, majd adagolva adjuk hozzá a cukrot, míg sima nem lesz.
Vágjuk ketté vörös bársony csodánkat, kenjük meg krémmel, majd a külsejét is borítsuk be a krémmel, hagyjuk hűtőben, majd élvezzük!

Az én krémem kissé folyós lett, de finom, úúúgyhogy nem nagyon izgatott, majd legközelebb jobban sikerül.. ;)